Professionals – Networking

Αντισυμβατικές στιγμές δικτύωσης

Με τα Χριστούγεννα να πλησιάζουν θα θέλαμε να εξερευνήσουμε μερικές ευκαιρίες δικτύωσης που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα. Όπως ξέρουμε, η δικτύωση είναι μια κρίσιμη πτυχή της οικοδόμησης και της επέκτασης των επαγγελματικών σας επαφών. Ενώ οι παραδοσιακές εκδηλώσεις και τα συνέδρια είναι εξαιρετικές ευκαιρίες, υπάρχουν επίσης απροσδόκητες στιγμές που μπορούν να είναι εξίσου αποτελεσματικές. Σε αυτό το άρθρο, θα διερευνήσουμε μερικές από τις καλύτερες, αν και αντισυμβατικές, στιγμές δικτύωσης για να επεκτείνετε τον επαγγελματικό σας κύκλο.

Διακοπές

Η περίοδος των διακοπών είναι μια εκπληκτικά κατάλληλη στιγμή για δικτύωση. Οι άνθρωποι τείνουν να είναι σε μια πιο χαλαρή και εορταστική διάθεση, καθιστώντας ευκολότερο να ξεκινήσουν συνομιλίες. Το περιοδικό Forbes σημειώνει μάλιστα, ότι οι εορταστικές συγκεντρώσεις και τα πάρτι παρέχουν μια εξαιρετική ευκαιρία να επανασυνδεθείτε με παλιές επαφές και να συναντήσετε νέες. Είναι μια εποχή που οι άνθρωποι είναι γενικά πιο δεκτικοί στην κοινωνικοποίηση και τη σφυρηλάτηση νέων συνδέσεων.

Ταξίδια

Τα ταξίδια για δουλειά συχνά σας φέρνουν σε επαφή με νέους ανθρώπους από διαφορετικά υπόβαθρα. Είτε κάθεστε δίπλα σε κάποιον σε ένα αεροπλάνο, μοιράζεστε ένα γεύμα σε ένα τοπικό εστιατόριο ή παρακολουθείτε ένα εργαστήριο στον προορισμό σας, αυτές οι συναντήσεις μπορούν να οδηγήσουν σε απροσδόκητες ευκαιρίες. Επομένως, μην υποτιμάτε τη δύναμη μιας συνομιλίας ενώ βρίσκεστε εν κινήσει. Φανταστείτε πόσο δύσκολο θα ήταν όμως να έχετε πάντα μαζί σας ένα πακέτο με χάρτινες επαγγελματικές κάρτες για να μοιράζεστε τα στοιχεία σας. Αρκεί μία μόνο έξυπνη κάρτα ilo!

Τοπικές εκδηλώσεις

Οι εκδηλώσεις της τοπικής κοινότητας, όπως οι έρανοι, οι φιλανθρωπικές εκδηλώσεις ή οι εθελοντικές δραστηριότητες, είναι κρυμμένοι πολύτιμοι λίθοι για δικτύωση. Η συμμετοχή σε αυτές τις εκδηλώσεις όχι μόνο σας επιτρέπει να προσφέρετε πίσω στην κοινότητά σας, αλλά και σας συνδέει με άτομα με κοινές ιδέες που μοιράζονται το ίδιο πάθος για έναν σκοπό.

Κοινωνικές Συναθροίσεις

Τα πάρτι γενεθλίων, οι γάμοι και άλλες κοινωνικές συγκεντρώσεις μπορεί να μην φαίνονται σαν τυπικές εκδηλώσεις δικτύωσης, αλλά μπορούν να είναι εξαιρετικές ευκαιρίες για να συνδεθείτε με άτομα που συνήθως δεν θα συναντούσατε στο επαγγελματικό περιβάλλον. Χρησιμοποιήστε αυτές τις περιπτώσεις για να ξεκινήσετε ουσιαστικές συνομιλίες και να ανταλλάξετε στοιχεία επικοινωνίας. Με μία έξυπνη κάρτα ilo η διαδικασία αυτή γίνεται ακόμα πιο εύκολη.

Συνέδρια και Ημερίδες

Ενώ οι εκδηλώσεις αυτές είναι πιο παραδοσιακοί χώροι δικτύωσης, ο χρόνος των διαλειμμάτων είναι που μπορεί να κάνει σημαντική διαφορά. Τα διαλείμματα, οι μεσημεριανές και μεταμεσονύκτιες κοινωνικές εκδηλώσεις είναι στιγμές που οι συμμετέχοντες είναι πιο προσιτοί και ανοιχτοί στη δικτύωση.

Διαδικτυακές κοινότητες και φόρουμ

Στην ψηφιακή εποχή, η δικτύωση δεν περιορίζεται στις πρόσωπο με πρόσωπο αλληλεπιδράσεις. Οι διαδικτυακές κοινότητες, τα φόρουμ και οι πλατφόρμες κοινωνικών μέσων παρέχουν έναν αποτελεσματικό τρόπο σύνδεσης με επαγγελματίες τον κλάδο σας. Συμμετέχετε σε συζητήσεις, μοιραστείτε την εμπειρία σας και δημιουργήστε σχέσεις που μπορούν να μεταφραστούν σε πολύτιμες συνδέσεις.

Μεταβατικές περίοδοι

Σημαντικά γεγονότα στη ζωή κάθε επαγγελματία, όπως η αλλαγή εργασίας, η μετεγκατάσταση ή η έναρξη ενός νέου έργου, μπορεί να είναι ιδανικές στιγμές για να επεκτείνετε το δίκτυό σας. Κατά τη διάρκεια αυτών των μεταβάσεων, παραμείνετε ανοιχτοί σε νέες συνδέσεις και εμπειρίες, διευκολύνοντας την προσέγγιση και τη δημιουργία ουσιαστικών σχέσεων.

Ενώ οι παραδοσιακές εκδηλώσεις έχουν σίγουρα τη θέση τους, μην παραβλέπετε τις απροσδόκητες και αντισυμβατικές ευκαιρίες και στιγμές δικτύωσης. Αυτές οι στιγμές οδηγούν σε πολύτιμες επαγγελματικές συνδέσεις που διαφορετικά μπορεί να μην είχαν συμβεί. Με τις έξυπνες κάρτες ilo η εμπειρία δικτύωσης γίνεται παιχνιδάκι και θα εκπλαγείτε με το πώς μπορούν να σας βοηθήσουν να ανοίξετε πόρτες σε νέες ευκαιρίες.